tiistai 14. maaliskuuta 2017

Kiitollinen.


"Laumassa oli Elviksen lisäksi myös kolme vanhaa hevosta."(PÄIVÄKIRJASTA.)
En olisi tuolloin vielä uskonut, että yksi niistä vanhasta hevosesta tulisi olemaan maailman parhain hevonen.

Oma tarinansa kullakin, mutta mikä on meidän tarina? Niin. Se ei todellakaan ollut rakkautta ensisilmäyksellä.
Se oli rakkautta ensi kosketuksella.

Kaikki oli lähtöisin 15.3, kun syntymäpäiväni iltana päätin lähteä parhaan ystäväni kanssa pyöräilemään. Hän ehdotti, menisimmekö kenties katsomaan läheisen tallin hevosia, joita emme kumpikaan kuitenkaan ollut koskaan hoitanut, emmekä tunteneet tallin omistajaa. Katsoimme toinen toistaan ihanempia hevosia. Jo silloin toivoin salaa, että pääsisin joskus vielä hoitamaan noita hevosia. Kun meidän oli aika lähteä jo takaisin kotiin, tallin pihasta juoksi eräs luokkalaisemme, ja kysyi, haluaisimmeko hoitaa hevosia.
Ja miksi yhdeksänvuotias täysin ponihöperö tyttö olisi kieltäytynyt moisesta. Lähdimme intoa puhkuen harjaamaan tarhaan kahta pientä ponia. Sinä päivänä ulkonäkö merkkasi minulle vielä sen verran, että tietysti sitä söpöintä ponia täytyy päästä hoitamaan.

Ja jo heti seuraavina päivinä kävimme tuolla samaisella tallilla, ja vasta 18.3 pääsin harjailemaan Hutua, vanhaa rautiasta suomenhevosruunaa. Jo siitä kerrasta lähtien minulla on ollut sellainen fiilis, että tämä, tämä on maailman parhain hevonen.
Lue tämä teksti meidän tiestämme.

Hutu merkkaa mulle niin paljon ettei pelkkä kuvat ja teksti riitä kuvailemaan, kuinka mielettömän tärkeä tuo hevonen minulle on. Se on jokin, joka saa minut aamulla nousemaan, joka saa minut tuntemaan aitoja tunteita. Tunteita, jotka kertovat asioita, jotka taas ovat tunteitakin hienompia. Kun on ikävä, kun lähtee matkoille, kun taas palaa, on onnellinen. 

Hutu on opettanut mulle kolmen vuoden aikana niin hirmuisesti, etten edes tiedä,  miten enää selviäisin ilman sitä. Olen oppinut luottamaan, olen tullut rohkeammaksi. Olen oppinut mielettömästi kaikkea uutta poneista, olen silittänyt kesähelteessä punertavan hevosen turpaa, ja itkenytkin olen. Ja vaikka näihin kolmeen upeaan vuoteen mahtuikin niin paljon surua ja ärtymystä, ei se meidän yhteishenkeä ole romauttanut. Me puhalletaan yhteen hiileen, niin ainakin toivoisin. En osa sanoin kuvailla, kuinka paljon rakastan sitä hevosta.

 Tuo hevonen on tuonut tullessaan mulle elämäni parhaimman kokemuksen.

Ja kuinka kiitollinen olenkaan Hutun omistajalle, joka nyt vaan sattuu olemaan maailman ihanin hevosenomistaja. Ilman tätä upeaa ihmistä, en olisi koskaan löytänyt intohimoani, enkä tuskin koskaan oppisi kunnioittamaan sitä kaikkea, mitä mulla nyt on.
Kuvioissa on pyörinyt Hutun omistajan lisäksi myös hänen ystäviään, jotka myös ovat äärettömän mukavia, ja välittävät tallille positiivista energiaa.
Hevosten läsnäolo saa tallinkin tuntumaan kodilta,  ja niinhän se oikeastaan onkin, minun toinen kotini.

Kuinka kolmeen vuoteen voikin mahtua niin monia ihania asioita, iloa, onnistumista, vihaa ja rakkautta. Mutta aina me ollaan jaksettu mäki toisensa jälkeen kiivetä ja niin me kaikki jaksetaan edelleen, joten nyt on kiitoksen aika.Toivon, että tietäisit sen, sinun kanssasi voin olla onnellinen. Kaikki nuo tähdet ja kuu taivaalla, katso, miten kauniisti ne loistavat. Mutta toivon, että uskot, että mikään tähti ei loista niin kirkkaan,  kuin se tähti, jota pidät sisälläsi. Sillä sinä olet, olet kaikkein kirkkain tähti.

Kiitos maailman parhain hevonen ❤
-----------------------------------------------------

15 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Anteeksi, jos kysyn, mutta eihän mitään ole tapahtunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei mitään ole tapahtunut! :)

   Poista
 2. Oi että kuinka ihanasti kirjoitettu kauniilla kuvilla höystettynä ♡

  VastaaPoista
 3. Olette niin onnellisia yhdessä että oikein hämmästyttää kuinka ihminen ja hevonen voi sopia toisilleen noin hyvin! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielettömän piristävää ♥ Kiitos!

   Poista
 4. Voi apua, voisin vaan lukea tätä sun tekstiäsi loputtomiin ❤ Onnea teille, olette täydellisiä!

  VastaaPoista
 5. Voi apua, voisin vaan lukea tätä sun tekstiäsi loputtomiin ❤ Onnea teille, olette täydellisiä!

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus💜 Itselläkin on tuo juttu, etten edes osaa sanoin kuvailla kuinka vaikka rakastan Viljoa tai Makea tai Hiisiä...

  toverit.blogspot.com

  VastaaPoista