torstai 6. huhtikuuta 2017

O n n i s t u t a a n k o ?


Tavoitteet on korkeella, ja vaikka me ei niitä tavoittettaisi, niin kyllä me voidaan yrittää hypätä ne kiinni.

Olen ollut mielestäni todella epäaktiivinen Ursulan kanssa, ja huomannut, että eihän meillä loppujen lopuksi olekaan yhteistä harrastusta. Siis jos tylsiä rapsuttelujuttuja ja rallittelua lukuun ottamatta. Se on tosi huono juttu, sillä Ursula alkaa muistuttaa kohta jo ilmapalloa, jos me ei kuluteta sen kanssa niin paljoa.
Siksi ajattelin näin alkuun ainakin tutkia, löytyykö meidän vanhaa pitkää rallittelumattoa mistään. Siinä olisi reilusti tilaa temppuilla yms, ilman että tila loppuisikin yhtäkkiä.

Itsehän en ole mikään kanitieteilijä, mutta olen lukenut lähiaikoina paljon enemmän kaniblogeja, ja saanut niiden kautta paljon inspiraatiota ja ideoita.
Kun mietin, miten me aloitettaisiin nämä temppuilut, koska selvästi tuon pienen kanin pään sisältöä täytyy purkaa liikkumalla. Keksin että me harjoiteltaisiin esimerkiksi pujottelua ja tunneliin menemistä, mutta en tiedä, mistä sitä oikeastaan täytyisi aloittaa.
Olen jo pari kertaa kokeillut, ja se on toiminut ihan hyvin. Hyppäämään en aio Ursulan kanssa ainakaan vielä lähteä, tuskin koskaan, sillä ainakaan noin pienen mutta painavan kanin kanssa ei ehkä vielä kannata. Ursula ei siis ole ylipainoinen, mutta on se kyllä aika pullea.

Tarvikkeina pujotteluun multa löytyy kyllä tolppia, mutta ne on vasta ulkokäyttöön. Tähän asti olen harjoitellut peltipurkkien kanssa. Siis semmoisten, joita löytyy multa pöydältä kolme kappaletta!
Aloitin vaan sillä että otin namin käteen ja pyysin Ursulaa tulemaan luokse. Siinäkin oli jo tosi paljon tekemistä, että se reagoisi siihen heti. Ursula ei syö juurikaan nameja, joten meidän tapauksessa rapsuttaminen oli parempi vaihtoehto. Sitten kun se jo ihan hyvin alkoi tulemaan luokse, pistin kaksi purkkia vierekkäin, ja Ursulan piti tulla niiden välistä. Tehtiin vasta niin, että minä olin sen välin takana, eikä niin että esimerkiksi olisin ollut purkkijonon edessä. Tämä kuitenkin tavoitteena, mutta katsotaan onnistutaanko. enempää purkkeja en lisännyt, vaan harjoitellaan nyt tuota, ja sen jälkeen sitten kolmella purkilla, ja niin edelleen.

Tämänhetkinen tavoite tuon jutun kanssa olisi siis vaan opetella menemään sujuvasti niiden purkkien välistä. En tiedä onko tuo oikea tapa, mutta aloitin nyt ihan oman aivopähkinäni kanssa toimimaan. Saa nähdä tuleeko tästä mitään.


Suunnitelmien mukaisesti opettaisin Ursulalle myös tassun nostamisen, ja pyörähtämisen. Ne on meille kyllä edelleen tosi hankalia, mutta niitäkin on tarkoitus joskus aloittaa. Lisäksi kun tuota lihasta on saatu läskin tilalle, haluaisin opettaa neidin hyppimään pieniä esteitä! Se on tosi usein ollut innoissaan kun se saa hypätä joidenkin säälittävien tyynyjen ja rullattujen pyyhkeiden yli, mutta uskon, että me vielä päästään esteitäkin hyppimään joskus, jos vaan uskalletaan.

Tästä tuli tosi erilainen ja lyhyempi postaus, halusin vaan kertoa enemmän siitä, mitä me touhutaan. Ja Ursulallahan alkoi taas lääkitys, joten se on ollut hieman hassumpi aina kun sille sitä annetaan, tai sen jälkeen.

Eli näin lyhyesti kerrottuna meillä menee ihan hyvin oikeastaan, opetellaan, ja ehkä onnistutaankin.

15 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että sä oot keksinyt Ursulalle erilaisia virikkeitä! Vaikuttaa tuo taktiikkakin hyvältä, ja ei sen väliä, vaikkei se oppikirjasta olisikaan - pääasia, että se toimii :) Itsekin olen opettanut siskoni kanssa Pörrille vähän pujottelua, esteiden hyppelyä ja muutaman hassumman tempun, enkä usko, että "opetusmenetelmä" on ollut suoraan oppikirjasta. Kuten jo ylhäällä mainitsin, tärkeintähän on varmaan se eläimen viihtyminen ja se, että se oppii uutta. Pörri saa ainakin todella hyvää aivojumppaa, kun sitä kouluttaa, ja kaikenlisäksi se nauttiikin siitä. Kouluttamisen jälkeen se vetäytyy nukkumaan, koska aivojumppa on väsyttänyt sitä :D Tästä voikin päätellä, että se pitää siitä!
  Toivottavasti Ursulan hyvä työmotivaatio jatkuu vielä pitkään - uskon myös, että pääset hypyttämään sitä pienillä esteillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjan paljon, mukavaa saada tällaista palautetta! :) Toivotaan näin, vielä se vaikuttaa ainakin kiinnostuneelta, vaikkei se oikein ymmärrä mistä on kyse :D

   Kiitos kuitenkin tuhannesti, olette ihania ♥

   Poista
 2. Olen täysin samaa mieltä Matzun kanssa!

  VastaaPoista
 3. Olen täysin samaa mieltä Matzun kanssa!

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus, kirjotat kyllä niin kivalla tavalla! Tsemppiä teille opetteluun, kyllä te varmasti onnistutte! :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania kommentteja te kyllä pistätte, kiitos taas todella paljon, Sini ♥

   Poista
 5. Paljon tsemppiä harjoitteluun!❤ Hienoa kuulla teidän puuhailuistanne (:

  VastaaPoista
 6. Tosi piristävä postaus tämä lukea aamutuimaan! ❤️ Hurjasti tsemppiä treenailuunne. 😊💪🏽

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva kuulla! :) Kiitos hurjasti tsempeistä ♥

   Poista
 7. Itsekin olen aina miettinyt miten pupua oikein voisi kouluttaa :o Itselläni ei vielä semmoista ole, mutta tulevaisuuden suurena haaveena olisi semmoinen ihanuus hankinnassa ja sitten yrittää opettaa sille jotain pieniä temppuja. Ilmeisesti se on aika paljon rodusta ja luonteestakin kiinni oppiiko se temput miten hyvin?
  Mutta toivotaan suuresti että onnistutte Ursulan kanssa temppujen opettelussa! :) Eiköhän siinä niin pääsekin käymään, että kohta olette ihan mestareita ;) Itse olen huomannut kun koirille olen temppuja opettanut ettei välttämättä oppikirjan mukaan aina temput mene perille asti vaan jokaisen kohdalla pitää hieman soveltaa ja pitkä pinna ja toistot ovat todella tärkeää temppujen opettelussa. Suuret kehut ja miettimis kehut vielä kaikista tärkeimpiä! Olisi kiva nähdä videota, kun opetat Ursulalle temppuja niin pystyisi hyvin näkemään kehityksen :)

  ...Tulipas muuten sekava kommentti... Toivottavasti saat jotenkin selvää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa ei kannata juurikaan kysyä noista jutuista mitään, mutta mielestäni rodulla ei ehkä niin paljoa, paitsi jos sillä rodulla on joku erityinen luonteenpiirre, joka hankaloittaa koulutusta, mutta käsittääkseni se on tuosta luonteesta enempi kiinni :) Esimerkiksi herkuilla perso kani on varmasti helpompaa opettaa esimerkiksi pyörähtämään, kun taas rapsuttelukehuista mieltyvä kani ei ehkä ymmärrä että se saa palkinnoksi rapsutuksia ;)

   Ihanaa, jos sinäkin saat joskus oman kanin ♥

   Videota olen itsekin miettinyt kuvata, saa nähdä jääkö haaveeksi... :D

   Sain hyvin selvän, vaikka sanoit että tuo on sekava :D
   Kiitos todella paljon ihanasta kommentista, olette kaikki niin mukavia piristäjiä ♥

   Poista