tiistai 30. toukokuuta 2017

Tauluja hyllyllä.

Painaessani valkoisen kahvan lumenvalkeasta ovesta alas ja astuessani talomme perimmäiseen ja pienimpään huoneeseen, tunnen astuvani jonnekin hyvin tavalliseen paikkaan, vaikka todellisuudessa olen tehnyt sen eteen niin hurjan paljon töitä, että tuntuu ilkeältä sanoa, että se olisi tavallinen. Sillä sitä se ei ole. Nimittäin sotkuinen koulutytön asumus, läksykirjoja ja langanpätkiä ympäri lattiaa ja pöytiä, ehei. Sellainen ei minun huoneeni ole.

Ajattelen usein sitä aikaa, kun huoneeni oli keltainen kaatopaikka täynnä pölyä ja ristiriitaisia huoneennurkkia. Muistan, kuinka tein aina läksyni keittiössä, sillä en mahtunut tekemään niitä omalla työpöydälläni. Kuinka jätin sänkyni petaamatta ja verhot seisomaan tangoissaan.
Jostakin saakka kuitenkin mieleeni pujahti kuva huoneesta, jossa olisi valkeat seinät sekä kauniita tauluja. Raapustin usein paperille piirroksia unelmieni huoneesta. Vaikka asumukseni ei olekaan lähellekään sellainen kuin joskus ajattelin, se on totta tosiaan minun unelmieni huone.
Olen keksinyt kaikki sisustusideat, järjestykset ja värit omasta päästäni, jonka vuoksi olenkin aika ylpeä omaan suoritukseeni. Vaikkei kahden seinän maali vielä oikein miellytäkään, niin se on silti jo paljon parempi kuin entinen kellertävä.Tässä postauksessa käyn läpi huoneeni kuvien ja tekstin kera, jotta saisitte kuvan siitä, minkä laista on minun huoneessani. Kovasti tahtoisin tähän vertailukuvia, mutta valitettavasti niitä ei ole. Mutta jokatapauksessa tämä on todella erilainen postaus, joten yritetään saattaa tämä kunnialla loppuun.


Tehdään sitten tupatarkastus, hyvät ystäväni.


Kun astuu ovesta huoneeseeni, ensimmäinen näkymä vasemmalla saattaa olla vanha puinen keinuhevonen, jonka päällä on kolme mummoni tekemää ihanaa virkattua hyljettä. Keinuhevosen on tehnyt kummisetäni joskus kauan sitten.
Sininen sekä ruskea hylje kuuluvat sisaruksilleni, mutta he eivät enää löytäneet niille käyttöä, niin ajattelin panna nekin tuohon hevosen päälle keikkumaan.


Keinuhevosen ja hylkeiden yläpuolella on vasta valmistunut hylly, täynnä kasveja, sekä tauluja. Nuo kasvit tosin ovat ehtineet vaihtaa paikkaa ikkunan eteen, kaktuksia kun nuo kaksi ovat. Vasemmassa reunassa oleva kahvipensaskin muutti ikkunalle kaktuskavereittensa luokse. Nuo hyllyt on tungettu niin täyteen tauluja ettei mitään rajaa, ja niitten päällä sitten on tuollainen ratsastuskuvien sekamelska.
Joku saattoi ehkä huomata, niin hyllyn alla pöydällä on tuolloin lukemani kirjasarja rumasti, Jo Nesbøn hassunhauska Tohtori Proktori -sarja! Kirjat ovat muuttaneet takaisin kirjastoon, ja niiden tilalla on nykyisin kori täynnä Harry Pottereita, yksi Jo Nesbøn kirja, sekä Lucy Courtenayin Wild, Tiikerit pulassa kirja, jota en ole edes ehtinyt aloittaa.
Noiden kasvien vieressä oli tuolloin myös ystäväni antama ihana syntymäpäiväkortti!


Hyllyllä on sekaisin siis kuvia Hutusta ja Ursulasta, sekä tuollainen väriä vaihtava joulukuusi, joka toimi minulla joulun koristeena, nykyään samalla paikalla, mutta sammunut.


Vasemmalla kahvipensas, keskellä kaktus ja oikealla kaktus, joiden nimiä en muista. Rakastan kasveja, vaikka minulla onkin niitä hyvin vähän!


Tuossa kuvan yläpuolella on teksti "No one can replace you.", joka on siinä edelleen. olen suunnitellut tuon kuvan ympärille kehyksiä, sekä muualle huoneeseen noita tekstejä.


Nuo kuvat on langassa kiinni tuollaisten pienien pyykkipoikien avulla. Mielestäni se näyttää ihan kivalta!


Katosta roikkuu melko tavallinen puun ja valkoisen kankaan värinen lamppu, jonka valo on vielä typerä keltainen, kun lamppua taas tarvitaan, vaihdan sen valkoisempaan valoon...


Hyllyn ja keinuhevosseurueen vieressä majailee puupöytä, jonka päältä melko tavallisesti pinottuna peltipurkkeja, sekä auringonkukka. Peltipurkit ovat vaihtaneet paikkoja kaktusten ja kahvipensaan kanssa, ja auringonkukka on lähtenyt lätkimään, sillä se ei saanut tarpeeksi valoa tuossa paikassa. Tuolloin purkkien vieressä oli vielä pähkinäastia, joka matkasi purkkien mukana hyllylle.
Noissa rasioissa on esimerkiksi koruja, aivan ihania sorminukkeja, sekä erilaisia johtoja ja välipalapatukoita.
Panen tuon jakkaran aina pöydän alle, koska en kovin paljoa tykkää kun se on oranssi, mutta ei se niin kovasti haittaa kun se on tuolla pöydän alla...
Laatikot maalasin sinisestä valkoiseen, ennen ne oli siis sellaiset vaaleansiniset. Verhot ihan perinteiset valkoiset ja myös rikkoutunut pimennysverho löytyy, mutta en oikeastaan ikinä käytä noita.


Haluan tähän väliin ilmoittaa, että kirjat vaihtuvat tietenkin tiuhaan tahtiin, mutta sen lisäksi ne ovat saaneet oman laatikon, joka on siirtynyt sinne, missä peltipurkit olivat tuolloin.

 

Pilkullisen rasian päällä majailee koulukummilapseltani saatu ihana piparkakku, joka on särkynyt, mutta osa on vielä tallella, ja mummoltani saama sydän, mahdollisesti suklaata. Näiden lisäksi minulta löytyy lisää tuollaisia juttuja, joita olisin voinut syödä, mutta olen halunnut säästää. Muiden muuassa ratsastuksenopettajaltani saama suklaamuna! Väliäkö sillä, meneekö ne menee vanhaksi, en nimittäin aio syödä noista ainuttakaan!

 

Löytyyhän minulta edelleen tuo tonttu, jonka piti joskus olla vain joulutonttu, mutta joka on kuitenkin nykyään huoneessa aina!


Mielenkiintoista, mutta rakastan pähkinöitä hurjasti, saksanpähkinä ja maapähkinä pitävät ykköspaikkaa.


Kun kurkkaa purkkipinon taakse, voi huomata rullan talouspaperia, vesikannun, sekä useimmiten puhelimenkin niiden takaa. Siellä on sopiva paikka säilyttää kaikkea tuollaista, koska ne eivät kuitenkaan näy noiden pinojen takaa lähes ollenkaan.


Kapean sängyn toisessa päädyssä on kalenteri, jonka koristelin tuolla puusydämellä, minkä olen saanut tädiltäni. Sitten ihan maailman tavallisin mutta oikein kiva lamppu pimeällä lukemiseen.
Sängyssä on vielä väliaikainen päiväpeitto, päällä tusina tyynyä ja pehmolelua. Rakastan pehmoleluja!Sängyn viereisellä seinustalla kuvaneliöitä Hutusta ja Ursulasta ja ikkuna, missä roikkuu taas pyykkipojin varustettu kuvanaru.


Mitäs tykkäätte huoneestani? Pidättekö te sisustamisesta?

8 kommenttia:

 1. Tosi kivasti toteutettu postaus! Sun huone on ihana, varsinkin nuo puuseinät ovat mieleeni :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Mahtavaa, että oli sun mieleen!

   Poista
 2. Ihanasti kirjoitit tämänkin postauksen! Kaunis huobe sinulla! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :)
   Hyvä että tykkäät!

   Poista
 3. Oispa miullakin noin ihana huone. Hyvä postaus♥♡

  VastaaPoista