keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Onko sillä jokin tarkoitus?


Häkittäminen, pitäminen häkissä vuorokauden ympäri, kanit ilman liikuntaa ja tekemistä, miten sen nyt haluaa ottaa. Itselleni tosi hankala aihe, herättää monia mielipiteitä, joissa ei kuitenkaan ole mitään sen todenmukaisempaa kuin mitä ensimmäiseksi haluaisi sanoa. Varsinkin kun itsekin omistaa häkin ja vielä käyttääkin sitä. Mutta merkitseekö häkin käyttö samaa, kuin jatkuva häkittäminen?

Nyt seuraa kuitenkin oma mileipiteeni kanien häkittämisestä, ja oma osuuteni siihen.

Eli kyllä, minäkin pidän Ursulaa häkissä, mutta en silti läheskään koko päivää. Oikeastaan ison osan päivästä teen sen kanssa kaikkea, käyn ulkona valjaitten kanssa, opetan temppuja ja sitten se saa aamulla sekä illalla olla vielä ainakin kolme tai neljä tuntia ulkona häkistään.
Vähän ristiriitaiselta tämä kyllä tuntuu ja kuulostaakin, sillä vaikka en olekkaan 24/7 häkittäjä, pidän Ursulaa silti häkissä. Ja kyllä, haluaisin tarjota sille paljon enemmän mahdollisuuskia silloin kun se on yksin, mutta harmikseni en voi itse päättää mitä sille ja sen häkille tehdään, vaikka tähän mennessä omat mielipiteeni täällä kotona ovat kyllä olleet suuressa suosiossa, vaikken itse ehkä olisi uskonut!Mutta itse häkittäminen, se, että kani ei pääse ulos häkistään milloinkaan, eikä sen kanssa tehdä juuri mitään. Tuntuu, että usein ostetaan kaneja vain senkin takia, että ne on söpöjä, mutta sitten varmaan into lopahtaa ja ostetaankin koiria. Tuntuu, ettei kovin monella ole tietoa siitä, mitä kanienkin kanssa pystyy tekemään, siitä en valita, mutta sitä en ymmärrä, miksi pitää hankkia eläin vaan koristeeksi jonnekin telkien taakse, aivan kuin koirakin voisi olla koko ajan häkkiin suljettuna. Kanikin on eläin, ja heistäkin pitää huolehtia.
Ja huolehtimista ei tarkoita vain ruokkiminen, (joka ei itseasiassa ole mikään ihan yksinkertainen juttu) vaan se on paljon muutakin.
Itse pyrin aina tekemään Ursulan elämästä mahdollisimman luonnollista, ja teen paljon sen eteen, että saisin sille kunnon ulkoaitauksen, ja enemmän ulkoiluaikaa aamuisin ja iltaisin. Ja varsinkin kun hän on ainoana kanina mulla, niin tietysti sen kanssa tarvitsee leikkiä, ja järjestää paljon aktiviteettejä ja virikkeitä.


Mutta itse häkki, millainen sen tulisi olla vähintäänkin, että kania edes kannattaisi pitää siellä? Joku sanoi joskus, että vähintään niin, että se mahtuu loikkimaan kolmesti häkin jokaiseen suuntaan, mutta tietysti olisi vielä parempi, että se mahtuisi liikkumaan todella laajasti. Ursulalla nyt ei mitään hurjan isoa häkkiä voi olla, siksi olen tehnyt sille hyllykön, niin sillä on paljon enemmän tilaa liikkua, ja enemmän juttuja mitä se voi häkissä ollessaan tehdä, esimerkiksi keppejä, palloja, heinäleluja ja pahvileluja se voi heitellä ja tuhota.

Itseltäni irtoaa todella vähän mielipiteitä ja asiaa häkittämisestä, mutta voin sanoa, että en ymmärrä ihmisiä, jotka niin tekevät.


Nyt ei oikein irronnut minkäänlaista asiaa tähän postaukseen, ehkä uusin tämän joskus. Kertokaa kuitenkin tästä oma mielipiteeni, niitä haluan kuulla!
Kiitos jos kerrot mielipiteesi!14 kommenttia:

 1. Juuri näin. Vastuuntuntoinen lemmikinomistaja ei pidä eläintään häkissä 24/7. Onneksi sä olet juuri sellainen! Vaikka omat lemmikkini ovat pieniä hiiren kokoisia, ja niillä on kokoonsa nähden iso häkki, en voisi kuvitella pitäväni niitä koko aikaa siellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet myös tuota mieltä! :) Tosin en kyllä nyt tajunnut, tarkoitiko että ole juuri sellainen 24/7 häkittäjä! :'D
   Ja joo, kyllä sullakin on tarpeeksi iso häkki omasta mielestäni!

   Poista
 2. Suloisia kuvia ja tosi hyvä postaus! Hyvin sait tähän irrotettua itsestäsi asiaa, hyvin perusteltu ja tuotu käytännön esimerkit mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos! Hyvä, että onnistuin jonkun mielestä! :)

   Poista
 3. Söpöjä kuvia! Teksti oli selkeästi kirjoitettu ja ilmaisit sen hyvin!

  nelijalkaisetvauhdissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! ♥ Tosi mukavaa kuulla tällaisia mielipiteitä :)

   Käyn katsomassa sun blogia! ;)

   Poista
 4. Ihana postaus, joka tuntuu tulleen selvästi suoraan sydämestäsi. ❤️

  VastaaPoista
 5. Hyvin perusteltu postaus! Mulla ei ole hirveästi kokemusta kaneista tms. mutta, tämä avasi ainakin kunnolla tämän häkkiasian. En itsekkään haluaisi olla 24/7 suljetussa tilassa, missä pääsisi vain vähän liikkumaan. Hyvä, että pidät Ursulasta noin hyvää huolta ja annat sille mahdollisuuden ulkoiluun ja muihin aktiviteetteihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja joo, en kyllä tosiaan minäkään haluaisi yksin häkissä nyhjöttää koko elämääni! :D Kiitos kommmentistasi ❤

   Poista
 6. Ihana blogi sulla ja hyvä postaus<3 käy ihmeessä lukemassa mun blogia jos kiinnostaa: www.teamkimot.blogspot.fi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Käyn jossakin vaiheessa sunkin blogissa! :)

   Poista
 7. Olen sinun kanssa samaa mieltä! Tietenkin pupu on hyvä pitää häkissä silloin, kun sitä ei pysty vahtimaan vaikka öisin. Olisihan se ikävää jos pupu yön aikana puree sähköjohtoja ja saisi niistä itseensä haavereita :/ Mutta ei todellakaan mitään eläintä kuulu pitää häkissä 24/7 ja niille pitääkin keksiä kaikenlaisia aktiviteettejä ja ulkoiluttaa mahdollisimman paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kuulla sultakin tällaista myönteistä palautetta, ja jep, näin on! :)

   Poista