torstai 6. heinäkuuta 2017

Paluu menneisyyden tarinoihin. #1


Auringon kurkottaessa pilvien verhoamalta taivaalta kohti maata, joku herää ennen kuin pilvet satavat sen tieltä pois. Se joku siristelee silmiään ja nousee istumaan. Taas yksi päivä täynnä eläimiä.

Ne on niin tärkeiltä tuntuvia asioita. Pelkkä sekin, että herään aikaisemmin kuin tarvitsisi, jotta saan Ursulan aikaisemmin ulos. Se että ehtii kastella kasvinsa ennen kuin lähtee tallille. Niin pienilläkin asioilla voi olla johonkin todella suuri merkitys, joskin sitä ei aina huomaa kaiken muun sekamelskan keskellä. Niinä pieninä hetkinä, milloin jonkun merkityksen huomaa, sitä ei ymmärrä. En ole pitkään aikaan miettinyt, millaista oli kirjoittaa silloin, kun kirjoitin vielä tosi omaperäisellä tavalla. Tuskin kenelläkään oli silloin sellaisia tekstejä kuin minulla, tai no ehkä saman tyylisiä, muttei samanlaisia kuitenkaan. Harmittaa, että poistin kokonaan ne aivan ensimmäiset.
Ajattelin nyt palailla niihin mun vanhoihin teksteihin, ja miettiä, miten nykyään ne muotoilisin. Mulla on nimittäin muutamat sellaiset tekstinpätkät, jotka on jäänyt omaan mieleeni, joten niitä toistamaan!

"Moni varmaan siellä ruudun takana lentää selälleen, mutta eivät kaikki ihmiset voi olla samanlaisia, vaikka niille mitä loitsuja ylle taikoisi."

Lainaus tekstistä 2015 vuosi meni jo.

Tämä oli niistä minun yksistä huonoimmista postauksista, joita olen koskaan kirjoittanut, ja jossa ei semmoisia iskeviä lauseita oikein ollut. Paitsi tämä nyt ehkä vähän, nimittäin minusta tuo viimeinen osio tästä lauseesta on jotenkin niin omaperäinen! Ja tuolloin olin vielä tosiaan sellainen, että okei, olen erilainen, epävarma, joten tuo eka osio on sitä. Tässä lauseessa puhuttiin siis omasta luonteestani, ja tottahan tuo, aika hankalaa se on sormia napauttamalla lähteä luonnetta muuntelemaan. Mutta olisin tänä päivänä muotoillut tuon jotenkin hieman siistimmin ja niin, ettei siitä paistaisi puhdas negatiivisuus suoraan päälle.
Ja siis tuo loitsujuttu on kyllä edelleen mielessäni, luonnetta ei voi muuntaa vahva noita tai velhokaan!

"Minä olen yksi erilainen ihminen muiden joukossa, elän omassa tarinassani, ja minun tarinassani kaikki ovat onnellisia, osaavat nauttia elämästään kuin omasta jäätelötötteröstä."

Lainaus tekstistä Yhdet muiden joukossa.

Tässä taas yksi hyvin sekava ja omaperäinen teksinpätkä. Vähän kokonaan samaa jauhoa alkukirjaimesta pisteeseen. Mutta tuo osaavat nauttia elämästään kuin omasta jäätelötötteröstä...

"Kaikki etenee aina..."

Lainaus tekstistä Synttärit 17.2.

Tämä ei herätä oikeastaan sen enempää mielipiteitä kuin ajatuksiakaan, mutta omasta mielestäni ihan järkyttävän surullinen lause! Ja vielä Ursulan syntymäpäiväpostaukseen, kolmen pisteen kera.
En ymmärrä, miksi tuollainen pahaa ja surullista enteilevä lause on pitänyt ahtaa iloiseen ja positiiviseen postaukseen?


"Jos he ovat kunnossa, niin minäkin olen."

Lainaus tekstistä Ystäväkö.

Varmasti on kuultu tällainen tai ainakin tämänkaltainen sanojen jono jossakin, silti herättä hirveätä ajatusten kuperkeikkaa, ja mielettömän kauniita kuvia päähän. En sanoisi tuota luovaksi, mutta minussa itsessäni herättää hyvin paljon erilaisia kuvia välittämisestä.

"Vähän aikaa sitten tahdoin kirjoittaa ihan perustyylillä, mutta ei se edes onnistunut."

Lainaus tekstistä Hiljaisuudesta pitkä aktiivisuus.

Naurattaa lukea tämä minun kirjoittamanani, koska nykyäänhän kirjoitan miltei perustyylillä, tai omasta mielestäni jokainen tyyli voi olla tavallinen kullekin. Mutta jos nyt ajatellaan vähän huolimatonta kirjakieltä, niin sen tapaisesta omat postaukseni silloin olivat ainakin hyvin kaukana. Että kyllä, nykyään kirjoittaminen hiukan tavallisemmalla tavalla sujuu moitteettomasti, ja sellaisten omaperäisten vänkkyrälauseiden muovaileminen järkeväksi taas ei. Ajatusten pukeminen sanoiksi oli tuolloin sen verran helpompaa, että kirjoitin ne aina hankalemmalla tavalla ymmärtää.

"Varjoa oli vielä, sillä aurinko oli vasta noussut, ja se ei ollut paahtanut koko ihmisporukkaa läkähtymispisteeseen."

Lainaus tekstistä Aamun kastepisaroissa.

Tästä lauseesta asti kirjoittaminen on noussut hieman luovemmalle ja siistimmälle tyylille, muuta tämä ei merkitse, tai saa ajattelemaan.

"Eikä ikä paina, vauhtia tulee luonnollisesti.

Parempaa hevosta ei ole olemassakaan, Hutu on paras."

Lainaus tekstistä Toivotamme onnea.

Tämä on ehkä se lainaus joka on pysynyt kaikista näistä mukana koko matkan tähän saakka. Ikä ei kyllä paina, ja vahtia tulee usein ihan omasta takaa. Ja todellakaan, parempaa hevosta ei ole olemassakaan, Hutu on maailman paras!

"Ei ole ketään muuta, joka olisi saanut minut juuri sillä hetkellä niin onnelliseksi. Painaa sormet vasten silkkistä karvaa, ja tuntee olonsa niin kevyeksi."

Lainaus tekstistä Kaksi korvaa kaiken pahan.

Näitä asioita tunnen edelleen syvällä sisimmässäni, ja koettelen arjessani ❤


No niin, mitäs mieltä olette tämäntyylisestä postauksesta? Haluatteko lisää?
Entä mikä noista oli tiedän suosikkinne?13 kommenttia:

 1. Tuun jotenkin iloiseksi kun selvästi jaksat panostaa näihin postauksiin! Ihania kuvia! <3

  VastaaPoista
 2. Eikä, ihana postaus ♥ Tuo koko tekstin ensimmäinen pätkä oli mun mielestä jotenkin tosi kauniisti kirjoitettu, niinkuin nuo muutkin. Ihania kuvia (hehe :D) ja ehdottomasti haluan lisää tällaisia, mutta sellanen parannusehdotus olisi että merkitsisit noihin sun ja Hutun kuviin copyright merkinnät :D Mutta ihana postaus, mun lemppari oli ehkä tuo 'jos he ovat kunnossa, niin minäkin olen' :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! ♥
   Ja sori, mun piti kyllä alunperin laittaa mut unohdin! :( Korjaan asian...

   Poista
 3. Ihan mieletön postaus! Vain sinä osaat tehdä tällaisia. 🙈💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! ♥
   No, uskon kyllä että todellakin muiltakin irtoaa tällaista ja parempaakin, mutta hauska kuulla että olet tuota mieltä :)

   Poista
 4. Ihana postaus, todella kivasti toteutettu ja hyvin kirjoitettu! + tuo postauksen ensimmäinen kuva on ihan tajuttoman hieno, vau!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon ja vasta kommentista! ♥

   Poista
 5. Kiva blogi sulla ja kivat postaukset!<3 Ohops kello on 23.32 hehheh vois vaikka ruveta nukkumaan ehheh.XD :3

  VastaaPoista
 6. Wautsi! Todella kivasti kirjoitettu postaus. Sulla kyllä tuo runosuoni virtaa, mahtavia lauseita :)

  VastaaPoista